Knackkorvssushi - Sommarens mest överraskande midsommardelikatess

20.06.2024

Passar korv i sushi? Det väcker åtminstone gästernas intresse och skapar samtal. Denna innovativa smakupplevelse kombinerar den bekanta smaken av finsk korv med den sofistikerade japanska sushin.

Midsommar är en tid då vi samlas med vänner och familj för att fira sommarens höjdpunkt. Traditionella delikatesser får sällskap av en ny och överraskande kombination: korvsushi!

Hur påverkar korven sushins balans?

Sushi är känt för sin harmoniska balans mellan ris, fisk och kryddor. Genom att använda korv istället för traditionell fisk får vi nya smaker och texturer som kan överraska positivt. Snellmans helköttskorv utan skinn är ett högkvalitativt val, med en fyllig smak och saftig konsistens som kompletterar sushiriset.

För de som föredrar veganska alternativ erbjuder Forssas Makuliha en utmärkt vegansk korv. Denna korv bevarar samma balans och smakupplevelse som traditionell korvsushi.

Du hittar dessa delikatesser åtminstone under midsommar i K-Citymarket Skanssi i Åbo och K-Supermarket Reimari i Pargas.

Används korv i Japan?

Även om korv inte är en traditionell ingrediens i japansk sushi, används ofta lokala ingredienser i modern fusionssushi runt om i världen för att skapa unika och intressanta smakupplevelser. Detta ger möjlighet att skapa nya och spännande kombinationer, som korvsushi till midsommar.