Nakkisushi - Kesän yllättävin juhannusherkku

20.06.2024

Sopiiko nakki sushiin? Se herättää ainakin juhlijoiden mielenkiinnon ja herättää keskustelua.

Juhannus on keskikesän juhla, jossa perinteisten herkkujen rinnalle tuomme uuden ja yllättävän yhdistelmän: nakkisushi! Tämä innovatiivinen makuelämys yhdistää tutun suomalaisen nakkimakuun japanilaisen sushin hienostuneisuuden.

Miten nakki vaikuttaa sushin tasapainoon?

Nakin lisääminen sushiin muuttaa hieman sen perinteistä makuprofiilia, mutta säilyttää sushin olennaiset piirteet: riisin, nori-levän ja mausteiden harmonian. Snellmannin kokoliha kuoreton nakki tuo suolaisuutta ja lihaisaa makua, mikä tekee sushista täyteläisemmän ja maistuvamman, erityisesti lapsille ja niille, jotka eivät ole perinteisen sushin ystäviä.

Forssan Makulihan vegaaninen nakki tarjoaa samat hyödyt, mutta kasvipohjaisena. Se lisää sushin monipuolisuutta ja tekee siitä saavutettavan myös niille, jotka noudattavat kasvis- tai vegaanista ruokavaliota.

Löydät nämä herkkupalat ainakin juhannuksen aikana K-Citymarket Skanssista Turussa ja K-Supermarket Reimarista Paraisilla.

Käytetäänkö nakkia Japanissa?

Vaikka nakki ei ole perinteinen ainesosa japanilaisessa sushissa, modernissa fuusiosushissa ympäri maailmaa käytetään usein paikallisia aineksia, jotta sushista saadaan ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen makuelämys. Tämä antaa mahdollisuuden luoda uusia ja jännittäviä makuyhdistelmiä, kuten nakkisushi juhannuksen kunniaksi.

Kokeile tätä kesän juhlissa ja yllätä vieraasi herkullisella ja ainutlaatuisella juhannusherkulla!